VÁNDORBOT TÚRACSAPAT

Aktuális túráink, útjaink, - leírások, fotók a lezajlott túrákról

FEHÉR TIGRISEK ÉS CÁPÁK KÖZT

Látogazás a Nyíregyházi Állatparkban

2018 szeptember 1

Lassan véget ér a nyár, de még melegen tűz a nap. még frissek a nyári emlékek. Egy nyárvégi kirándulást ajánlok ezen a napon, - látogatást teszünk a Nyíregyházi Állatparkban, - mely a legnagyobb vidéki állatkert. 

allatpark.jpg

A PROGRAMRA ELŐRE FEL KELL IRTATKOZNI

Találkozás a Nyugati pályaudvaron az információs tábla alatt 6 órakor. A vonat 6.21 órakor indul és 9.47 órára ér Nyíregyházára. Hazafelé a tervek szerint 17.12 órakor indulunk és 20.40 órára érünk a Nyugatiba.                   Jegyet Nyíregyházáig kell venni oda-vissza. helyjegy kötelező a fenti IC vonatokra.

Megérkezés után a 8-as autóbusszal megyünk Sóstóra az állatkerti megállóig. A napot sétával, nézelődéssel töltjük, hiszen rengeteg látnivaló, érdekesség vár itt ránk.

A Nyíregyházi Állatpark Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb vidéki állatkertje. Az utóbbi idők látványos fejlesztései az észak-alföldi régió leglátogatottabb turisztikai célpontjává tették a Sóstógyógyfürdői erdőben található állatparkot.

35 hektáron több mint 500 állatfaj mintegy 5000 egyede él itt a földrészek szerint felosztott területen, a látogatók kényelmesen bejárhatják az egész bolygót, megfigyelhetik a kontinensek jellegzetes élővilágát.

Hazánkban itt van a legnagyobb gyűjtemény vastagbőrűekből, nagymacskákból, medvékből, számos ritkaságot láthatunk itt, mint pl. a komodói varánuszokat vagy a Las Vegas-ból érkezett fehér tigriseket.

A nagytestű állatkerti állatokból Magyarországon itt látunk a legtöbbet, a látogatásra a koronát pedig a tengeri kreatúráktól hemzsegő gigantikus akvárium teszi fel, a szórakoztatás fénypontja pedig a napi háromszori fókashow.

fokak.jpg

Az állatpark látogatása

Zöld Piramis

Magyarországon és a Közép-európai térségben is egyedülálló létesítmény a háromszintes, 4000 négyzetméteres épület, melynek földalatti szintjén találjuk az Óceanáriumot, 500 ezer literes akváriumával, ahol üvegfolyosóban közlekedve figyelhetjük meg a cápák, ráják, korallok és más tengeri élőlények világát. Ha szerencsénk van, elcsíphetjük a hetente kétszeri cápaetetést is.

Az Óceanárium fölött található az Esőerdő, ahol bemutatkozik Európa legnagyobb komodói varánusz párja, a függőhídon pedig eljutunk az orangután bemutatóhoz és a Félelem barlangjához. A 10 méter magasságból lezúduló vízesés mellett elhaladva találkozhatunk a hüllők különlegesen gazdag gyűjteményével.

Sarkvidék

Bolygónk örökké fagyos világának lakóival találkozhatunk a modern, panoráma üvegfalakkal felszerelt sarkvidéki bemutató területen. Megfigyelhetjük, hogyan válnak a szárazföldön bájosan esetlenül totyogó pingvinekből a vízben virtuóz módon, kecsesen úszó állatokká. A jegesmedvék itt homokos talajon élnek, és feszített víztükrű medencében úszkálnak.

Tarzan Ösvénye

Tarzan Ösvénye átöleli az egész állatparkot. Ezen a nem mindennapi sétányon haladva a fekete kontinens izgalmas állatvilágával ismerkedhetünk. Láthatjuk a zsiráfcsaládot, etethetjük a Nagydombon lakó páviáncsapatot, találkozhatunk a varázslatos Afrika kultikus állataival, antilopokkal, zebrákkal, wattusikkal, orrszarvúkkal. A Föld legnagyobb szárazföldi állatai, az afrikai elefántok is Tarzan ösvényét gazdagítják, csakúgy mint a törpevízilovak, az oroszláncsalád, a flamingók, a krokodilok és a szurikáták. Itt laknak a gepárdok is, és bepillantást nyerhetünk egy tradícionális maszáj falu életébe is. Olyan ritka állatokkal is találkozhatunk, mint a nyugati síkvidéki gorilla.

Viktória Ház

Az Állatpark legújabb szenzációja, a Zöld Piramis kistestvérének is nevezett épület, mely páratlan építészeti megoldásokkal és különleges állatgyűjteménnyel várja a látogatókat. Krokodilokat, alligátorokat, ritka hüllőket, halakat láthatunk itt, és a ház a különleges s bizarr külsejű állatok gyűjteménye is. A csupasz turkálók és a sörényes hangyászok vagy a halálfejes majmocskák igazán exkluzív lakói a háznak. A ritka szumátrai tigrist is itt nézhetjük meg.

Amerika

Észak-Amerikából bölényekkel, pumákkal, mosómedvékkel találkozhatunk, a dél-amerikai házban pedig megelevenedik a trópusi esőerdők állat- és növényvilága alligátorokkal, keselyű teknősökkel, tapírokkal. A ház mellett vannak apró majmocskák, lámák és félelmetes jaguárok.

Ausztrália

A földrészt jelképező kifutót kenguruk és emuk népesítik be, de az ötödik kontinensre jellemző madarakat és hüllőket is láthatunk.

Kárpát-medence

Végül, de nem utolsósorban, közvetlen környezetünk őshonos vad- és háziállataival is találkozhatunk a nyíregyházi állatkertben. A magyar parasztudvar bemutatja mindazokat a háziállatokat, melyek egykor és ma körülvették az embert. Láthatjuk a használati tárgyakat, megleshetjük akár még a kecske fejését, vagy a csirkék etetését is.

Fóka Show

Hazánkban igazi unikum a napi háromszori fóka show, a bohókás és valószínűtlenül ügyes kaliforniai oroszlánfókák produkcióit a panoráma üvegfallal rendelkező élménymedencében egyszerre több száz látogató tudja megtekinteni.

Egyéb programok

A látványetetések közül vitathatatlanul a legnépszerűbb a cápák etetése. Főszezonban napi egyszeri papagájshow-t is láthatunk, és tevegelhetünk is.

Belépő:  Teljes ár: 3.500 Ft/fő; nyugdíjas: 2.300 Ft/fő;  70 év felett: 600 Ft/fő

Az Állatparkban tett látogatás a 8-as busszal vissza,megyünk a vasútállomásra és a fent leírt IC-vel utazunk haza. után indulunk haza.

Érdeklődés, jelentkezés: vandorbot11@gmail.com

35775-nyiregyhazi-allatpark-1497254005.jpg

 

cm31.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 173
Tegnapi: 156
Heti: 329
Havi: 2 880
Össz.: 63 075

Látogatottság növelés
Oldal: FEHÉT TIGRISEK ÉS CÁPÁK KÖZT
VÁNDORBOT TÚRACSAPAT - © 2008 - 2018 - vandorbot-turacsapat.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szentendre skanzen pünkösd 2018 - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »