VÁNDORBOT TÚRACSAPAT

Aktuális túráink, útjaink, - leírások, fotók a lezajlott túrákról

HEGYEN-VÖLGYÖN, GYERMEKVASÚTON

2018 március 31

Egy kellemes kirándulást ajánlok ezen a szép kora tavaszi napon, melynek során megismerhetjük közelebbről a Széchenyi-hegyi Gyermekvasutat, régi ismertebb nevén az Úttörő vasutat.

kisvasut.jpg

A PROGRAMRA ELŐRE FEL KELL IRATKOZNI

JELENTKEZÉSI HATÉRIDŐ: 2018 március 5

Találkozás a Fogaskerekű Városmajor végállomásánál 9 órakor. A Fogaskerekű 9.15 órakor indul. A Széchenyi-hegyi végállomáson találkozunk vezetőnkkel, - innen indul a program 10 órakor.

A Gyermekvasút lassan hetven éves múltra tekint vissza, az első évek vasutas pajtásai ma már nagyszülők. Sok ezer gyermeknek vált meghatározó élményévé a „Gerő és Rákosi pajtás” ajándékaként épült vasút, ahol egykor a legjobb úttörők kaptak lehetőséget. A 11 kilométeres vonal ma is ott kanyarog a hegyekben több százezer utast szállítva évenként. A vonatokon és az állomásokon vasutas egyenruhát hordó 10-14 éves gyerekek irányítják a vonatokat, kezelik a jegyeket, állítják a váltót éppúgy mint régen. Sétánkon vonatozunk, belesünk a kulisszák mögé, megnézzük, hogyan működik az ország egyik legnagyobb gyerekszervezete, ami ma is évente több száz ifjú vasutasnak nyújt életre szóló élményt. Bejutunk olyan helyekre is, ahova utasok nem léphetnek be, és megismerjük a különleges mozdonyokat és vasúti kocsikat. 

gyerekvasut03.jpg

A séta a Gyermekvasút másik végállomásán, Hűvösvölgyben végződik. Ha jó az idő, akinek kedve van sétát tehet a Nagyrétre.

A program időtartama kb 2 és fél óra.

Részvételi díj: 4.500 Ft                                                                                                                       A program ára a kisvasút jegyet is tartalmazza.  

Jelentkezés: email: vandorbot11@gmail.com

kisvasut_2.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 203
Heti: 989
Havi: 3 981
Össz.: 38 932

Látogatottság növelés
Oldal: Hegyen-völgyön Gyermekvasúton
VÁNDORBOT TÚRACSAPAT - © 2008 - 2018 - vandorbot-turacsapat.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: vandorbot.hu metrólátogatás - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »